2018. godine kompanija Royal Canin slavi 50 godina postojanja!

Naša priča

Dr. Žan Katari (Jean Cathary) osnovao je ROYAL CANIN ® 1968. godine na jugu Francuske. Još u početku, ovaj vizionar i strastveni veterinar, je razumeo značajan uticaj ishrane na zdravlje pasa. On je zatim razvio novu hranu kako bi pomogao u lečenju ljubimaca koji su dolazili u njegovu ambulantu.

50 godina postojanja u 2018. godini!

50 godina strasti prema ishrani i zdravlju životinja. I jedna ambicija, stvoriti bolji svet za mačke i pse. Danas, sa 50 godina, ROYAL CANIN ® čine:

- više od 7150 zaposlenih širom sveta

- više od 500 miliona isporučenih pakovanja hrane

- 2500 tona granula se proizvede svakoga dana

 

50 godina Royal Canin-a

 

Posvećenost svojevrsnog pionira 

Prvih 3 meseca, Žan Katari pravio je u svojoj pećnici 4-5 kg hrane zasnovane na ljuspicama za jednog pacijenta, 20kg za drugog ... Ovo je bila “krštenica” ROYAL CANIN-a. 

Rezultati su nesumnjivi: psi su zdraviji, živahniji, njihova dlaka se vraća u najsjajnije izdanje, ekcemi nestaju ... A Žan Katari ide i dalje razmišljajući kako da napravi hranu za kućne ljubimce koja je istovremeno visokog nutricionističkog kvaliteta i praktična za upotrebu. On tada pravi supu od ljuspica, čuvenu “žutu supu” i poverava svoju veterinarsku praksu saradnicima kako bi se u poptunosti posvetio svojoj industriji u povoju.  Marka ROYAL CANIN ® je tada registrovana.

 

Nemački ovčar, simbol ROYAL CANIN ®

Nemački ovčar je u srcu istorije ROYAL CANIN-a. Razvoj brenda je neodvojiv od ove prelepe i osetljive rase pasa za koju je Žan Katari odlučio da razvije suve hrane.

ROYAL CANIN ® je iskazao poštovanje ovoj rasi birajući je kao zaštitni znak ovog brenda od prvog dana svog postojanja, posvećujući joj čuvenu TV reklamu i praveći hranu posebno za tu rasu.


50 godina Royal Canin-a

 

Oglašavanje postaje kult

1982. godine napravljena je čuvena ROYAL CANIN ® reklama koja će ostaviti trag u javnom mnenju Francuske. Zaista, ova reklama u kojoj nema izgovorenih poruka stvoriće jedinstvenu atmosferu i izazvati emocije kod gledaoca. Snimak nemačkog ovčara koji slobodno trči po prirodi uz impresivnu melodiju Morikonea (Ennio Morricone) je i dalje sastavni deo moderne kulture.

{video}https://www.youtube.com/embed/HOVztdOvSrw{/video}

 

Veliki datumi Royal Canin-a:

1968. Naša priča počinje kada je veterinar Žan Katari, uveren da hrana ima veliki uticaj na zdravlje, napravio čuvenu “žutu supu”. Od tada na dalje, postoji naš brend.

 

1972. Guyomarc`h grupa kupuje Royal Canin što donosi ekspertizu u nutricionističkom polju i formulaciji recepata.  

 

1980. Royal Canin inovira razvijanjem prve kompletne hrane prilagođene potrebama štenaca velikih rasa. Ova hrana će biti jedinstvena na tržištu čak 17 godina! 

 

1982. Objavljena čuvena reklama, uz muziku E. Morikonea. Ova reklama obezbeđuje Royal Canin-u mesto među legendama popularne kulture.

 

1994. Pionirska faza u ishrani mačaka: Royal Canin predstavlja prvu kompletnu hranu za mačke.

 

1997. Zahvaljujući svojoj ekspertizi o životinjama, Royal Canin izdaje veliku Enciklopediju pasa, koju godinu dana kasnije sledi i velika Enciklopedija mačaka. Autori su bili nagrađeni najvećom nagradom Veterinarske akademije.

 

1997. Nakon godina istraživanja i razvoja, Royal Canin predstavlja prvu na svetu paletu hrana koje u obzir uzimaju veličinu i starost psa. 

 

1999. Royal Canin stvara prvu na svetu hranu posvećenu jednoj rasi mačaka: bademasto oblikovanu granulu posebno oblikovanu za vilicu persijske mačke.

 

2001. Formiranje Aimargues kampusa. Sve aktivnosti se grupišu na jugu Francuske, oko izvorne fabrike: istraživanje i razvoj, odgjaivačnice pasa i mačaka, svetsko sedište i francuski ogranak Royal Canin-a.

 

2002. Royal Canin postaje deo korporacije MARS Inc. 

 

2002. Prva na svetu hrana pripremljena posebno za jednu rasu pasa: MINI Yorkshire Terrier.

 

2003. Royal Canin predstavlja novu paletu hrana namenjenih veterinarskim dijetama.

 

2005. U saradnji sa WCPN istraživačkim centrom, Royal Canin u Engleskoj pomaže otvaranje prve evropske klinike za regulisanje težine i gojaznosti kućnih ljubimaca.

 

2009. Royal Canin ulazi i u kategoriju vlažnih hrana (komadića u sosu) predstavljanjem Feline Health Nutrition palete hrana.

 

2009. Svaki kontinent ima svoju Royal Canin fabriku. Otvaranjem svoje prve fabrike u Aziji, Royal Canin dostiže 9 fabrika na svetu koje proizvode ovu hranu.

 

2012. Velika inovacija nakon više od 10 godina istraživanja. Predstavljena je Anallergenic, prva formula za alergične ili intolerantne pse.

 

2016. Predstavljena je LIQUID paleta tečnih proizvoda, posebno pripremljenih za enteralnu ishranu sondom, što pomaže veterinarima da hrane životinje u kritičnim stanjima.  https://goo.gl/vV3Wyh 

 

2017. Svi pogoni i kancelarije kompanije Royal Canin su pet friendly pa tako svi zaposleni mogu dolaziti na posao sa svojim ljubimcima.