Dana 12. juna 2016. godine, felinološko društvo Felis Serbica organizovalo je seminar na kome su predstavljena TICA asocijacije. 

Od svog osnivanja 2007. godine Felis Serbica je član TICA asocijacije i tradicionalno svake godine organizuje veliku međunarodnu izložbu mačaka na Beogradskom Sajmu. 

Upravo je to bio motiv da se na ovaj način, neposredno, svim ljubiteljima mačaka i odgajivačima predstave sve prednosti TICA sistema. 

Tema je bila registracija mačaka i legla i na koji način najbolje možemo zaštititi naše ljubimce od zloupotreba. Predstavljen je TICA On-Line sistem registracije i baze podataka mačaka u vlasništvu. 

Bilo je reči o načinu bodovanja na izložbama, metodama po kojima mačke osvajaju titule, regionalne i internacionalne nagrade. 

Drugi deo seminara bio je posvećen vakcinaciji mačaka i tom prilikom je DVM Vojislav Stamenković iz naše kompanije Royal Vet govorio o prednostima redovne vakcinacije, načinu vakcinisanja i njihovom pozitivnom uticaju na zdravlje naših ljubimaca. 

Predstavljene su vakcine, njihov sastav, uticaj i način pravilnog korišćenja. Zatim je prisutnima predstavio i preparat za zaštitu mačaka od spoljašnjih i unutrašnjih parazita sa jednom od trenutno najkompletnijih formula na tržištu. 

Ceremonijalni deo seminara je bio namenjen članovima društva Felis Serbica čiji su ljubimci u prethodnoj TICA sezoni osvojili Duna Award nagrade a koji nisu bili u mogućnosti da ih preuzmu na njihovoj dodeli u Sofiji 28. maja. Ovom prilikom su im uručene zaslužene nagrade.

Zahvaljujemo se organizatoru seminara i nadamo se da će ovakvih korisnih okupljanja u budućnosti biti još više.

Vaš Royal Vet tim.