Vaš uvodni vodič za negu štenaca

Doček novog šteneta je uzbudljiv! Iako je istina da je ova faza rasta prepuna nežnog maženja i mokrih poljubaca šteneta, to je takođe svakodnevni rast, kućno vaspitanje, podučavanje ponašanja i pravilna ishrana.

Brzi rast koji posmatrate je samo vrh ledenog brega! Tokom prve godine vašeg šteneta, toliko se toga dešava unutra što ne vidite – oni se transformišu i fizički i mentalno.

Smernice koje će vam pomoći da se krećete kroz te promene olakšava prilagođavanje njihovih potreba za ishranom i treningom tokom svake faze.

Naš vodič za negu štenaca su te smernice. Puno korisnih informacija o štenetu i saveta koji će vam pomoći da ga odgojite od razularenog šteneta do zdravog, lojalnog saputnika kakvog ste zamislili.  1. Zabavno, složeno odrastanje šteneta

Faze brzog rasta šteneta i prekretnice u razvoju šteneta su složene za mlado aktivno telo. Kako vaše štene raste, njihova veličina, kapacitet za učenje i sposobnost da bude u skladu sa očekivanjima od treninga mogu se promeniti.

Hrana koja zadovoljava nutritivne potrebe vašeg šteneta tokom brzog rasta može uticati na njegovo zdravlje u odrasloj dobi. Upućenost u specifičnu prehrambenu podršku koja je potrebna vašem štenetu – prema njihovoj veličini, starosti i rasi – pomaže vam da postavite čvrste temelje za njihovo buduće zdravlje i sve one avanture koje ćete imati zajedno.

Ako ste novi vlasnik šteneta koji želi da nauči kako da odgaja štene ili vam je potrebno samo podsećanje, učenje o razvoju vašeg šteneta iz meseca u mesec daće vam samopouzdanje koje je potrebno da zaista uživate u tome što ste vlasnik psa. Naš vodič za negu šteneta pruža osnovne informacije koje su vam potrebne da podržite tu neustrašivu radoznalost i zaštitite svoje štene.
Čula

Oči šteneta ostaju zatvorene do kraja druge nedelje života. Njegov sluh nije u potpunosti razvijen dok ne napuni osam nedelja. Kada odraste pas može čuti frekvencije do dva i po puta više od ljudskih ušiju.

Imunitet i odbrambeni sistem

U prvih šest meseci njihov nezreli imuni sistem mora da im pomogne u zaštiti od miliona mikroorganizama.

Zdrave kosti

U prvoj godini života kosti vašeg šteneta moraju porasti da postanu četiri puta jače od betona.

Izvanredan rast 

Štene obično dobija po 5-10% svoje telesne težine svakog dana tokom prve dve nedelje života.


  1. Priprema za dolazak šteneta

Bez prethodne pripreme, dovođenje vašeg novog šteneta kući može biti pomalo haotično. Dok se vi navikavate na život sa svojim novim štenetom, ono uči da žive bez majke i braće i sestara. Povrh svega, prilagođava se novom okruženju i očekivanjima. Taj prelazak će biti olakšan ako budete znali šta je vašem štenetu potrebno i šta da očekujete u tim prvim danima.

Izbacite neke od nepoznanica iz dolaska kući vašeg novog šteneta. Naš praktični vodič pruža informacije o tome kako da se pripremite za novo štene, uključujući uputstva za sve stvari koje su vam potrebne za štene i savete za najbolju negu šteneta.


  1. Hranjenje štenaca kako bi se podržale njihove nutricionističke potrebe

Možda se pitate čime da hranite štene ili kako da nahranite štene da biste osigurali njegovu zdravu budućnost. Majka vašeg šteneta je uradila veliki posao u utiranju puta do zdravog šteneta. Ali vaše štene će brzo rasti kroz nekoliko faza rasta, I za svaku fazu su mu potrebne različite hranljive materije.

Hrana za štene mora zadovoljiti specifične potrebe u ishrani i energiji kako vaše štene raste. Kada obezbedite pravu hranu da zadovoljite sve te potrebe, pripremate put ka zdravom odraslom dobu.

Naš vodič vam daje uvid u hranjenje štenaca. Naučićete nutritivne i energetske potrebe vašeg šteneta kako bismo vam pomogli da donesete najbolje odluke o hrani I time podržali zdravlje vašeg šteneta.

 

  1. Briga o vašem štenetu

U tim prvim nedeljama, prva poseta vašeg šteneta veterinaru započinje njihov zdravstveni put i smanjuje rizik od mnogih bolesti šteneta. Mnogim rasama pasa će takođe biti potrebna prva sesija nege šteneta. Prve posete mogu biti upoznavanje I priprema za buduće posete.

Novi život vašeg šteneta sa vama uključuje mnoge nove stvari i štene će od vas tražiti zaštitu i vođstvo. Način na koji ih podržavate kroz nova iskustva biće osnova za druge situacije koje su mu nepoznate i možda pomalo zastrašujuće.

 

Veza koju ste izgradili značajno će olakšati strah od nepoznatog, ali korisni provereni saveti za snalaženje u nepoznatom mogu nastaviti da grade poverenje koje ste stvorili.

Naš korisni vodič pruža sve što treba da znate kako biste pomogli vašem štenetu da se samouvereno kreće kroz zastrašujuća prva iskustva.Kontakt i podrška

Call centar i podrška:

011 256 1234

Fax:

011 265 1201